Vizita copilului la stomatolog. Cand si de ce?

Reclama sponsorizata
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)

   Igiena orala Controlul periodic este important sa se inceapa de la o varsta cat mai frageda pentru ca viitorul adult sa fie deja obisnuit cu ideea de a merge la dentist. Este foarte simplu sa minimalizam costurile tratamentelor stomatologice prin realizarea controlului periodic obligatoriu o data la sase luni.
Vizitele la stomatolog trebuie incepute de la o varsta cat mai frageda. Perioada 1-3 ani este perioada in care apar dintii de lapte. Este perioada in care copilul trebuie sa se obisnuiasca cu medicul stomatolog, dar mai ales cu spalatul pe dinti.
Problemele dentare la copii imbracă diverse forme de la simple carii ale dinţilor de lapte până la malpozitii dentare (dinti strambi, inghesuiti, spatiati etc.).
Problemele dentare nedescoperite sau netratate la timp influenţează negativ dezvoltarea armonioasă (fizică şi emoţională) a copiilor.
Alături de medicul stomatolog, părinţii au un rol important în prevenţia sau tratarea problemelor dentare ale copiilor.
Primul şi cel mai important pas pe care părinţii îl pot face este să programeze o vizită la medicul stomatolog.
De ce este importantă vizita la medicul stomatolog?
În primul rând este necesară o evaluare a stării de sănătate dentară a copilului.
Chiar de la o vârstă fragedă pot apărea carii la dinţii temporari (de lapte) sau alte probleme dentare cum ar fi modificări ale arcadelor dentare sau poziţiei dinţilor datorate unor obiceiuri specifice vârstei ( suptul degetului sau al păturicii, muşcarea sau suptul buzei inferioare, utilizarea suzetei după vârsta de 2 ani).
În cazul existenţei problemelor dentare trebuie luate măsuri de tratare a lor în timp util.dental-copii-31
Un alt element important al vizitei la stomatolog de la o vârstă fragedă constă în rolul pozitiv pe care acesta îl poate juca în educarea copiilor în ceea ce priveşte igiena orală, de exemplu metodele corecte de periaj. O igienă orală corectă, asigură o dezvoltare normală a copiilor !
Prevenţia problemelor dentare (obiceiuri corecte de igienă orală), descoperirea şi tratarea din faze incipiente a problemelor dentare, care necesită metode minim invazive, şi experienţele plăcute în cabinetul stomatologic constituie baza unei percepţii pozitive a copiilor asupra vizitei la medicul stomatolog, înlătură sursa dezvoltării pe viitor a stării de nelinişte ce precede vizita în cabinetul stomatologic („frica de stomatolog”), stare ce poate marca individul pe toată perioada vieţii.
Frecvenţa vizitelor la medicul stomatolog.
Şi în cazul copiilor, este recomandat ca vizita la medicul stomatolog să se realizeze de două ori pe an, la intervale de 6 luni.

Dr. stomatolog
Dutu Camelia

Vizita copilului la stomatolog. Cand si de ce?, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
Reclama sponsorizata

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>