Prevenirea si combaterea violentei in scoala – Ghid practic pentru directori si cadre didactice

violenta-in-scoala
Reclama sponsorizata
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Violența şcolară este o problemă tot mai des întâlnită în şcoli cu repercursiuni negative asupra elevilor, profesorilor şi a comunităţii. Programele de prevenire ar trebui să urmărească diminuarea factorilor de risc și dezvoltarea factorilor de proteţie pentru ca elevii să poată face faţă acestui fenomen. Strategiile de prevenire au rolul de a promova conștientizarea efectelor violenţei asupra tinerilor și de a a promova implicarea tuturor factorilor de decizie în adoptarea unor stratgii viabile atât pe termen scurt cât şi pe termen lung. O serie de programe de prevenire a violenţei şcolare au fost elaborate și puse în practică, constatându-se rolul lor pozitiv în prevenirea violenței și a comportamentelor violente în cadrul şcolilor şi nu numai.

PREVENIREA ŞI COMBATEREA VIOLENŢEI ÎN ŞCOALĂ – Ghid practic pentru directori şi cadre didactice a fost elborat de Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei şi Institutul Naţional de Criminologie, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării, cu sprijin financiar din partea Reprezentanţei UNICEF în România, în cadrul proiectului ,,Violenţa în şcoală”.
Autori:
Ghid practic: M. JIGĂU (Coord.), Magdalena BALICA, Ciprian FARTUŞNIC, Aurora LIICEANU,  Andreea MĂRUŢESCU, Doina SĂUCAN, Lucian VOINEA
Module de formare: Magdalena BALICA, Ciprian FARTUŞNIC ,  Aurora LIICEANU
Doina SĂUCAN
,,Ghidul se adresează directorilor şi cadrelor didactice care sunt interesate de a dezvolta în şcolile lor o cultură a non-violenţei, bazată pe o strategie de prevenire a surselor şi cauzelor acesteia.”

Descarcă ghidul în format PDF accesând linkul de mai jos:

http://www.unicef.ro/wp-content/uploads/prevenirea-si-combaterea-violentei.pdf

Sursa:  http://www.unicef.ro

Reclama sponsorizata

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>