Pe 15 mai se da startul inscrierilor la gradinitele de stat

gradinita
Reclama sponsorizata
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

In perioada 15 mai-15 iunie se fac inscrierile la gradinitele de stat

Acte necesare pentru inscrierea la gradinita

 Dosarul de înscriere la grădiniță trebuie să fie compus din:

-cerere de înscriere
-copii după actele de identitate a părinților
-acte medicale care să ateste faptul că poate frecventa colectivitatea (se eliberează de medicul de familie)
- adeverință cu vaccinările copilului
-adeverință de la locul de munca al părinților
- examenul coproparazitologic
-sentință de divorț/certificat de deces, acolo unde este cazul.

Mai mult, în prima zi de grădiniță vă mai sunt necesare rezultatele la două analize: avizul epidemiologic și exudatul faringian, acesta din urmă având o valabilitate între 2 și 7 zile.

Condiții de înscriere

Pentru a fi acceptat la o grădiniță, copilul trebuie să îndeplinească anumite condiții. În primul rând, acesta trebuie să meargă singur la baie și să nu mai poarte pampers. De asemenea, trebuie să aibă vârsta de 3 ani împliniți, dar există cazuri în care se fac excepții dacă copilul mai are puțin timp până la împlinirea anilor.

Pentru a fi siguri că cel mic va fi primit la grădiniță, este bine să mergeți și să discutați din timp cu educatoarea, care vă va da toate detaliile necesare.

Cum aleg gradinita, grupa sau educatoarea?

Mai intai de toate, alegerea gradinitei poate fi o problema pentru orice mamica dornica sa-i ofere puiului ei tot ce-i mai bun in materie de educatie. Va avea confortul necesar? Cum va dormi? Ce va manca? Cine-i va acorda primul ajutor la nevoie?

In functie de SCOPUL pe care-l urmaresti, stabilesti ce este mai important:

 • Sa-i oferi conditiile unei gradinite dotate cu mobilier nou, grupuri sanitare moderne si curate, baza didactico-materiala bogata, meniu diversificat, asistenta medicala permanenta.
 • Sa-i cultivi unele aptitudini pe care le manifesta deja.
 • Sa-si insuseasca un volum complex de cunostinte.
 • Sa se integreze in colectivitate.
 • Sa faca parte dintr-o grupa cu mai putini copii.
 • Sa capete cat mai multe deprinderi de comportare civilizata.

TIMPUL de care dispui te poate orienta catre o gradinita situata in apropierea locuintei si te face sa optezi pentru una dintre cele trei variante de program:

 • Program normal (8,00-12,00), daca preferi sa-ti petreci mai mult timp cu puiul tau.
 • Program prelungit (7,30-17,30), daca esti foarte ocupata.
 • Program saptamanal (luni-vineri), numai in cazuri exceptionale.

Posibilitatile materiale pe care le ai, dar si ofertele educationale puse la dispozitie de gradinite te pot dirija in alegerea celei care i se potriveste micutului tau, asa incat poti opta pentru una dintre cele trei variante:

 • Gradinite de stat, unde copilul beneficiaza de personal calificat, dar nu intotdeauna dotate material si cu multi copii intr-o grupa.
 • Gradinite particulare, care impun costuri mai mari, dar au posibilitatea predarii intensive a limbilor straine si a altor programe.
 • Gradinite pentru copii cu nevoi speciale, care ofera o sansa copiilor cu anumite deficiente psiho-motorii.
 • Gradinite “step by step” (de stat si particulare), in care invatamantul este organizat pe centre de interes, copilul avand posibilitatea sa invete ceea ce ii place cu adevarat, sa-si dezvolte creativitatea, dar care nu asigura continuitatea cu invatamantul primar.

Listele finale cu copii admiși vor fi afișate după finalizarea etapei de înscrieri, în ordinea descrescătoare a grupelor de vârstă. Astfel prima grupă este cea mare, adică a copiilor de 5 ani, urmează cea mijlocie, a copiilor de 4 ani, urmată de cea mică, adică a prichindeilor de 3 ani.

  Dacă numărul înscrierilor depășește locurile disponibile se va face o departajare, prioritate având copii care mai au un frate sau o soră la aceeași grădiniță, cei care au un singur părinte sau care suferă de un handicap.

Reclama sponsorizata

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>