O noua provocare pentru elevii de la Hogas “Tanar informat – tanar implicat”

1399112_10200923227468136_673189946_o
Reclama sponsorizata
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Tânăr informat – Tânăr implicat” este un proiect Tineret în acțiune, desfășurat de Organizația Națională Cercetașii României – Filiala Brașov „Virgil Onițiu” în parteneriat cu The Duke of Edinburghˋs International Award Romania cu finanțarea Ministerului Tineretului și Sportului. Obiectivul general al proiectului este de a implica tinerii cu vârsta între 16 și 26 de ani în viața comunității.

Pentru elevii de la Colegiul Național „Calistrat Hogaș” a fost o nouă provocare. După ce în prealabil s-au organizat în echipe și au identificat o problemă care îi afectează pe mulți dintre tinerii din Neamț (de exemplu, Transportul în comun. O problemă esenţială a elevilor navetişti din judeţul Neamţ), s-au înscris în concursul „implicării comunitare” și au trimis câte un eseu de maximum 2 pagini, în care au surprins următoarele aspecte: problema identificată, pe cine afectează, în ce fel afectează, cine s-ar putea opune rezolvării problemei, ce soluții recomandă.

Criteriile de selecție au fost: 1. Realismul problemei identificate; 2. Efectele problemei identificate (impactul); 3. Realismul soluției propuse; 4. Corectitudinea formei și conținutului eseului.

Ca urmare a ocupării podiumului – Locul I (9,75 puncte), echipele ANE (Negoiță Ana-Diana, Custură Elena, Hanganu Adina, Stăcescu Nicoleta, clasa a XII-a F), Locul II (9,50 puncte), The Idealists (Chertic Gabriela-Diana, Mustață Isabela-Raluca, Anghelescu Nicoleta-Ecaterina, Păduraru Andreea, clasa a XI-a C), Locul X (80 puncte), Cutia Pandorei (Ignat Mădălina, Brumă Ștefana, Mircea Andrei, clasa a XI-a C), Locul X (80 puncte), Dr. Panda (Preda Mădălina, Gavril Roxana, clasa a XI-a C), premiul binemeritat îl constituie un curs și o tabără gratuită în perioada 24-27 octombrie 2013, în județul Brașov, pe durata căreia experții organizației în implicare comunitară și lobby, îi vor ajuta și îndruma pentru a realiza schimbarea pe care o doresc în comunitatea lor.

În cadrul cursului/taberei prin intermediul unor metode de educație non-formală (prezentarea interactivă, dezbaterea, jocul de rol, workshop-ul, studiul de caz etc.), participanții vor dobândi abilități și cunoștințe, vor învăța tehnici și metode în domeniul implicării în viața comunității, precum: voluntariat, inițiativă cetățenească, petiționare și contestare, protecția consumatorului și a drepturilor omului, advocacy și lobby, asociativitate și implicare politică (dreptul de a alege și de a fi ales în diverse structuri de conducere).

Reclama sponsorizata

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>