Jocul şi jucăriile la vârsta 1-3 ani

creative baby (20)
Reclama sponsorizata
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Copilul, după 1 an, doreşte să se joace liber, să folosească cât mai mult din spaţiul de mişcare, caută şi descoperă la fiecare pas ocazii de joacă din care învaţă ceva nou.

Ce jucării vor fi necesare în această perioadă?

I. Jucării pentru dezvoltarea musculaturii: jucării de tras sau împins, mingii de diferite mărimi şi culori, jucării pentru nisip (găletuşa, forme, lopăţica, sita), jucării care plutesc în apa, cutii de carton de diferite dimensiuni, ciocan muzical, cuburi de lemn, cal balansoar, leagăn, tobogan, tricicletă, păpuşi şi cărucioare pentru ele, maşini de dimensiuni mai mari, etc.
II. Jucării pentru dezvoltarea gândirii: cărţi cu imagini de animale diverse precum şi cu obiecte uzuale; cărţi de poveşti, cărţi de colorat, piese care se îmbină unele în altele (de dimensiuni mai mari la început), cuburi, realizarea de construcţii simple, desenul pe tăbliţă sau hârtie, desenul cu ajutorul cretei colorate, păpuşi reprezentând diverse profesii (soldaţi, doctor, pompier, poliţist, etc.) unele jocuri care reprezintă anumite activităţi specifice (o bucătărie în miniatură, o trusă medicală, etc.). Copilul de 3 ani poate să-şi coordoneze bine mişcările mâinilor şi preferă să taie, să lipească, să deseneze, să facă teatru de păpuşi sau un puzzle simplu.

Psiholog Carmen Ghilescu

Reclama sponsorizata

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>