Creativitatea si importanta ei in dezvoltarea copiilor

creative_child
Reclama sponsorizata
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Creativitatea reprezintă miraculoasa întâlnire dintre energia neinhibată a copilului ceea ce pare a fi opusul şi duşmanul ei, simţul ordinii, impus de disciplina inteligență a adultului (Norman Podhoretz).
Creativitatea este o dimensiune a oamenilor care poate fi cultivată și dezvoltă mai ales prin procesul educației. De obicei, acest concept se îmbină perfect cu termeni ca: inovație, invenție, descoperire, talent și geniu.
Fără doar și poate, această formă de expresie o regăsim cel mai adesea la copii.
Ați observat vreodată cât de inventivi sunt cei mici? Imaginează și se exprimă prin tot felul de jocuri.
Lucrurile se schimbă odată cu vârsta, curiozitatea pierzându-se undeva pe drum. Din păcate, nici școala nu promovează acest lucru, mai rău, nu reușeste decât să împovăreze spiritul celui mic prin multitudinea de teme. Fluxul de informații, care este mult și deseori lipsit de consistență, dar și etichetarea elevului prin note, nu înlesnesc deloc procesul creativ.
Orice copil are potențial, dar dacă acesta este expus desenului, picturii, fotografiei și muzicii va dezvolta mult mai repede aptitudinele sociale și emoționale.

Bineînteles, nu putem uita de rolul părinților. Aceștia trebuie să fie atenți la dorințele și interesele copilului și să le stimuleze imaginația. De aceea, jocul este cea mai importantă stimulare a creativității, viitorii adulți devenind mai deschiși și mai curajosi.

Reclama sponsorizata

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>